Zdravější zboží - spokojenější zákazníci - vyšší tržby

11 led 2023

Zdravější produkty nejsou dobré jen pro pohodu vašich zákazníků; jsou také dobré pro podnikání. Naše nejnovější spotřebitelské statistiky Taste Tomorrow  ukazují, že zdravější alternativy jsou mezi spotřebiteli velmi žádané. Čtěte dále a zjistěte, proč byste měli vyvíjet zdravější produkty a jak vám s tím můžeme pomoci.

Výživa
Závazky

Proč je vytváření zdravějších produktů tak důležité

Naší odpovědností vůči spotřebitelům je vyrábět produkty co nejvýživnější

V první řadě máme odpovědnost za zdraví našich zákazníků. Strava je největším faktorem životního stylu, který ovlivňuje zdraví lidí, což znamená, že my, jako výrobci potravin, hrajeme významnou roli ve zdraví a pohodě lidí na celém světě.

 

Proto je "Health & Well-Being" (Zdraví a pohoda) od samého počátku jádrem výzkumných a vývojových aktivit Puratos. Naším cílem je poskytovat nutričně nejzdravější produkty bez kompromisů v oblasti chuti, textury, kvality nebo bezpečnosti.

Podívejte se na náš commitment to better health závazek k lepšímu zdraví a zjistěte více o tom, co děláme, abychom vytvořili co nejvýživnější produkty.

Spotřebitelé chtějí zdravější možnosti

Kromě naší odpovědnosti za zdraví spotřebitelů nejpřesvědčivějším důvodem pro vývoj zdravějších alternativ to, že je zákazníci vyhledávají. Náš probíhající spotřebitelský průzkum Taste Tomorrow ukazuje, že více než polovina zákazníků (58 %) hledá alternativy, které podporují jejich celkové zdraví. To je docela ohromující statistika!

Náš výzkum také ukázal, že shodně cca 60 % spotřebitelů při hledání zdravějších potravin vybírá ze dvou alternativních přístupů. Buď nedělají kompromisy v chuti, ale jsou připraveni konzumovat méně nebo zvolí menší porce, aby byli zdravější. Druhou alternativou je zachovat současnou spotřebu, ale hledat výrobky se zdravějším profilem i za cenu změny chuti nebo složení. Zdraví upřednostňují před požadavkem na tradiční složení.

Zde můžeme vidět dva bezprostřední způsoby, jak vytvořit zdravější alternativy, které spotřebitelé budou chtít kupovat – buď menší porce nebo reformulace tradičních výrobků směrem ke zdravějším variantám. Přečtěte si našich pět nejlepších způsobů vytváření těchto typů produktů a zjistěte, které produkty musíme podporovat.

Podívejte se také na náš commitment to better health závazek k lepšímu zdraví a zjistěte více o tom, co děláme, abychom vytvořili co nejvhodnější produkty.

5 způsobů, jak vyvinout zdravější produkty

1. Odstraňte nebo snižte množství tuku

Vysoké hladiny nasycených tuků mohou vést k hromadění cholesterolu, což může způsobit různé zdravotní problémy. Snížení hladiny nasycených tuků tam, kde je to možné, je obrovským přínosem pro zdraví spotřebitelů. Máme několik produktů, které vám mohou pomoci snížit množství nasycených tuků ve vašem pečivu.

Obsah tuku v měkkém a sladkém pečivu, jako jsou housky, briošky a mléčné rohlíky, lze s naší pekařskou směsí Intens Puraslim snížit až o 75 %.

Pro cukráře a výrobce dortů máme šlehatelnou polevu Passionata pro plnění a zdobení dortů, která má méně tuku než tradiční šlehaná poleva.

Máte zájem o naše produkty se sníženým obsahem tuku?

Kontaktujte nás ještě dnes. ? Get in touch today.

2. Snižte cukr

Víme, že velké množství cukru je škodlivé pro naše zdraví, ale jako základní složce při pečení je těžké se mu vyhnout. Výroba čokolády, cukrářských náplní na bázi kakaa a ořechů, šlehatelných polev na ozdoby, ovocných náplní, směsných čokoládových potahů a pudinkových krémů s nízkým obsahem cukru byla v minulosti velkou výzvou – ale už není! Rozluštili jsme kodex výroby těchto produktů a přísad, jak se sníženým obsahem cukru, tak úplně bez cukru.
Například naše řada sugar-free chocolates čokolád bez cukru má vynikající nutriční hodnotu a snižuje celkový příjem kalorií o 10 % až 15 %; k dispozici v tmavé, mléčné a bílé čokoládě.

Náš bestseller Belcolade Selection Noir s 55 % kakaa nabízí o 30 % méně cukru a bez nutnosti upravovat proces nebo recepturu, je také neuvěřitelně jednoduchý na použití.

Naše směs pudinkového krému, Cremyvit Sugar-Reduced, může pomoci snížit obsah cukru ve vašem pudinkovém krému o 30 %. Tato směs je ideální pro koláče, laminované pečivo nebo další výrobky jemného pečiva.

3. Použijte kvásek pro lepší chuť a přínos pro zdraví

Nárůst popularity kvásku nadále roste a proto se objevují inovativní produkty, které využívají kvásek kromě chleba i pro další výrobky. Od muffinů přes pizzu až po tortilly.

Náš výzkum Taste TomorrowTaste Tomorrow ukazuje, že hlavním důvodem popularity kvásku je vynikající chuť, ale možná méně známou výhodou je, že kvásek může být zdravější alternativou. Nový research výzkum ukazuje, že kváskový chléb je lépe stravitelný a při použití naklíčených zrn obsahuje kvásek také více vitamínu C a D.

Naše kvásková cesta

S našimi více než 25 letými zkušenostmi už o kvásku skutečně něco víme, přesto neustále rozvíjíme naše odborné znalosti v oblasti přírodních kultur fermentace a pečení z celého světa. V roce 2013 jsme dokonce otevřeli jedinou Sourdough Library Knihovnu kvasů na světě, která obsahuje nejrozsáhlejší sbírku kvasů na světě. V této kváskové knihovně zkoumáme a uchováváme toto dědictví a získané znalosti využíváme pro další podporu návratu tradice kváskového pečení. Přímo z těchto vědomostí vychází naše unikátní řada ingrediencí O-tentic a Sapore.

4. Zaměřte se na střevní mikroflóru – řada Happy Gut
 
Náš výzkum Taste Tomorrow naznačuje, že spotřebitelé velmi dobře vědí o silném propojení zdravého zažívání a celkovým zdravím. Zjistili jsme, že 72% spotřebitelů na celém světě se zajímá o potravinářské výrobky, které zlepšují zdraví střev, 78% souhlasí s tvrzením, že zlepšení jejich střevního zdraví má pozitivní dopad na jejich imunitní systém.
Všechny produkty v naší řadě Happy Gut obsahují ingredience podporující zdravé zažívání, jako jsou např. specifické typy vlákniny, které vám pomohou získat spotřebitele díky ověřeným zdravotním tvrzením o zdravotním přínosu vašich výrobků.
Puravita Fibre + je kompletní směs, která vám umožní upéct zdravý chléb s vysokým obsahem vlákniny. Obsahuje přírodní prebiotickou vlákninu, která přispívá k normální funkci střev. Pouze dva plátky tohoto lahodného chleba poskytují čtvrtinu doporučeného denního příjmu této prebiotické vlákniny.
Náš kvásek Sapore Baiota ze sušených pšeničných otrub, pomáhá pekařům dosáhnout skvěle chutnajícího kvásku s přidaným bonusem v podobě tvrzení o zdraví střev (v závislosti na regionální legislativě) díky obsahu vlákniny. Běžné kvásky jsou založeny na mouce, Sapore Baiota fermentuje čisté pšeničné otruby, aby získal vysoký obsah vlákniny. Při dávkování mezi 5% - 10% (a v kombinaci se správným množstvím celozrnné mouky a hydratace) přispívá Sapore Baiota k 6g vlákniny na 100g chleba.

 
Máte zájem o naši řadu Happy Gut? Prozkoumejte naše produkty zdravé pro střeva ještě dnes: [Get gut-friendly]

5. Využijte "power ingredience” na maximum 

V očích spotřebitelů přísady jako jsou vláknina, ovoce, zrna a semena zlepšují nutriční profil chleba, pečiva i čokolády. Začlenění těchto "výkonných ingrediencí" je skvělý způsob, jak vyrobit chleby, pečivo nebo čokoládu, které nabízejí více chuti a podporují i naše zdraví.
Naše poznatky Taste Tomorrow ukázaly, že 73% spotřebitelů považuje celozrnné obiloviny za zdravý a chutný doplněk. Změkčená zrna, klíčky, celozrnné výrobky a semena nasycená kváskem vám umožní maximálně využít zdraví celozrnných obilovin s dlouhou čerstvostí a specifickou chutí kvásku. 

64 % spotřebitelů také věří, že potraviny s ovocnými náplněmi jsou zdravé. TOPFIL je naše značka pro ovocné náplně obsahující až  90% ovoce bez umělých příchutí nebo barviv. Jeho použití v jemném pečivu, je skvělý způsob, jak nabídnout produkty, které spotřebitelé budou považovat za zdravější alternativu.

Chcete se dozvědět více o našem závazku vytvářet zdravé produkty?

Prozkoumejte deset stavebních kamenů, které tvoří náš závazek v oblasti zdraví a pohody, a podívejte se na naše dlouhodobé cíle a výkonnost v oblasti zdraví a pohody za posledních několik let.
[Náš závazek k lepšímu zdraví]
 
Máte zájem o clean label, organické, bezlepkové, rostlinné nebo jiné ingredience spojené se zdravím a pohodou? [Kontaktujte nás ještě dnes]