Mouky a jejich kvalita jsou zcela zásadním faktorem úspěchu. Neustále se měnící podmínky při pěstování, zpracování nebo skladování ale způsobují proměnlivou kvalitu zrn a úspěch tak není vždy zaručen. Abychom předcházeli těmto negativním dopadům na vaše podnikání a snížili rizika, nabízíme vám naše expertní zkušenosti v oblasti analýz a úprav mouk.
Naši specialisté dokáží precizně měřit a analyzovat všechny důležité parametry. V případě potřeby vám navrhnou optimální řešení pro dosažení požadovaných kritérií. Umíme reagovat na vaše specifické požadavky či požadavky vašich zákazníků a připravit nejvhodnější individuální řešení právě pro vás.
Využijte naší nabídky hotových přípravků nebo individuálních řešení!
Analýzy provádí naši odborně školení pracovníci na moderních přístrojích. Základní informace o tom, co umíme měřit a s jakými přístroji analýzy provádíme, se dozvíte v popisech přístrojů níže.
Výrobce CHOPIN Technologies – zařízení, které měří charakteristiku těsta v průběhu hnětení, zahřívání a chlazení. Vyhodnocuje kvalitu proteinů a škrobů. V reálném čase se zaznamenává točivý moment (vyjádřený v Nm) vytvořený při průchodu těsta mezi dvěma hnětacími lopatkami.
Výrobce KERN & Sohn GmbH. Váhy na stanovení vlhkosti s halogenovým zářičem – slouží k rychlému a věrohodnému měření vlhkosti mouky (v naší provozovně) na základě termogravimetrické analýzy.
Výrobce Stable Micro Systems – stolní laserový skener, který měří objem, hustotu a rozměry pevných materiálů a produktů.
Výrobce CHOPIN Technologies. Míchadla MR (MR2L a MR10L) jsou rotační míchací jednotky sloužící pro širokou škálu různých aplikací míchání.
Výrobce CHOPIN Technologies – reologický přístroj sloužící k získání informací o kvalitě těsta. Vzorek připravený z mouky a solného roztoku vytvoří při alveografické zkoušce bublinu, vzniklý alveograf následně přináší informace o pevnosti těsta (P), tj. schopnosti odolat deformacím, tažnosti těsta (L) a jeho pekařské síle (W).
Výrobce Perten Instruments – přístroj pro stanovení pádového čísla (podle Pertena-Hagberga) jako ukazatele aktivity alfa-amylázy v mouce, především pšeničné a žitné. Metoda je založena na rychlé želatinaci suspenze mouky ve vroucí vodní lázni a následujícím měření ztekucení působením alfa-amylázy na škrob obsažený ve vzorku. Pádové číslo je definováno jako celkový čas v sekundách od vložení vizkozimetrických zkumavek do vodní lázně do okamžiku, kdy míchadlo poklesne o předepsanou vzdálenost želatinizovanou suspenzí.
Výrobce Petrotest – automatický přístroj pro stanovení penetrace (průniků) do různých materiálů - měření odporu/tuhosti střídy výrobků.
Ing. Ondřej Vagenknecht
Manažer technologického týmu Puratos CZ
Tel.: +420 725 119 830
E-mail: ovagenknecht@puratos.com