Přidání textury a chuti nebylo nikdy jednodušší

15 říj 2020

Produkty
Hotové k použití

Přidávání inkluzí do  cukrářských a sladkých pekařských výrobků může být technicky náročné. Ne však s novými, inovativními a super snadno použitelnými inkluzemi od Puratos. Inspirované molekulární technikou "sférizace“, propůjčují tyto měkké kuličky krémovou texturu a bohatou chuť každému kousku. Smoobees obohatí Vaši nabídku sladkých výrobků.

Pro výrobce může být docela obtížné pracovat s náplněmi, čerstvým ovocem nebo jinými inkluzemi. Práce s náplněmi vyžaduje dávkovací zařízení a čerstvé ovoce je zase potřeba skladovat v mrazáku. Kromě toho může obojí negativně ovlivnit stabilitu výrobků během pečení a také vzhledem k  hmotnosti náplní není vždy snadné dosáhnout rovnoměrného rozložení v celém výrobku. Smoobees řeší všechny tyto obtíže a nabízí novou a kreativní půdu k prozkoumání.

Smoobees Vám pomáhají udržet krok s trendy

Smoobees můžete zahrnout do portfolia Vašich ingrediencí, aniž byste museli přizpůsobovat své výrobní procesy. Smoobees jsou připraveny k použití. Stačí je přidat do těsta  na konci míchání. Není potřeba žádné speciální vstřikovací zařízení. A ještě důležitější: Smoobees jsou odolné vůči různým krokům procesu průmyslové výroby.  Je velmi snadné měnit a míchat jejich příchutě v rámci stávajících receptů. Smoobees lze skladovat v suchu při pokojové teplotě.

Podle nejnovějších výsledků průzkumu Taste Tomorrow není pro spotřebitele chuť jen o chuti samotné, stejně důležitá je i textura. Smoobees vám pomohou dodat sladkým výrobkům bohatou chuť a lahodně hladkou, rozplývající se texturu, která překvapí vaše zákazníky.

Smoobees jsou 100% rostlinné, a proto jsou dokonalým základem pro jakoukoli veganskou nebo bezlaktózovou výrobu. Také neobsahují žádná umělá aromata ani barviva.

Jak pracovat se Smoobees

Odpovídáme na nejčastější dotazy:

  • Kdy a jak se Smoobees přidávají?
    Smoobees se přidávají na konci procesu míchání, kdy je těsto již zformované. Zamíchání provádíme pomalou rychlostí jednu minutu aby se zajistilo rovnoměrné rozprostření Smoobees v těstě.
  • Pro jaké finální výrobky se hodí Smoobees?
    Smoobees jsou velmi varibilní v použití. Například: muffiny, cupcakes, pečené donuty, korpusy, bábovky, chlebíčky, snacky atd. Také je lze použít jako dekoraci v cukrářské výrobě.
  • Nepraskne měkká struktura Smoobees během výrobního procesu?
    Ne, produkt je navržen s maximální odolností. Dokonce v průběhu průmyslových postupů, kdy vydrží veškeré zacházení s těstem jako míchání, čerpání, vstřikování, pečení, vyklápění, krájení, mražení a rozmražování. Smoobees se během pečení nerozpustí:  jsou 100% termostabilní. 
  • Jsou k dostání i jiné tvary a velikosti? 
    V současnosti nabízíme Smoobees pouze v jednom tvaru a velikost (6-7 mm). V případě zájmu o jiný tvar a velikost rádi prozkoumáme jejich možnosti.
  • Lze Smoobees dávkovat vstřikováním?
    Ano, je možné použít cukrářský sáček, dávkovat tryskami a dokonce mohou protékat průmyslovým přepravním potrubím, přičemž zůstanou neporušené.

Smoobees jsou momentálně dostupné ve třech příchutích: citrón, borůvka a karamel. Další příchutě, ovocné i neovocné budou následovat! Pokud Vás Smoobees zaujaly a chcete vyzkoušet, co přinesou Vašemu sladkému portfoliu, neváhejte a napište nám nebo zavolejte ještě dnes!