Amber: nejnovější čokoládová inovace Puratos

10 Pro 2019

Produkty

Chuť je klíčovým faktorem v rozhodovacím procesu při nákupu pečiva a cukrářských výrobků. Průzkum Taste Tomorrow odhalil, že spotřebitelé chtějí být ohromeni všemi smysly.

Pastva pro oko, vícevrstvé textury a vícenásobné příchutě jsou nezbytné pro vytvoření senzorického potěšení, které pomůže vyniknout před konkurencí. 

Karamel, a trendy příchuť

Karamel, měkký nebo slaný, je známý po celém světě. Když dnes uvažujeme o karamelu, máme obvykle na mysli jemnou krémově hnědou hmotu vyrobenou z cukru, másla a smetany.

Cestoval časem a vrací se jako vrcholná trendová příchuť (zdroj: Mintel, Chocolate confectionery, New product launches from 2014-2109), jež se objevuje jak v čokoládových cukrovinkách, tak v cukrářské produkci.

Proto rozšiřujeme naši čokoládovou řadu o novou inovaci: Amber.

Příběh jantaru

Jantar je jedním z nejvíce ceněných tzv. drahokamů. Je oceňován svou jasnou barvou, všestranností při používání a věří se, že zvyšuje kreativitu. Vyplývá to z pomalého a přirozeného procesu fosilizace pryskyřice ze stromů, což mu dává tuto ohromující barvu.

Naše čokoláda Amber (v překladu jantar) nabízí jasnou a hřejivou barvu. Stejně jako jantar je také přírodní, bez umělých aromat; dáváme jí čas vyjádřit chuť v plné míře.

Výsledkem je dlouhotrvající a karamelová chuť.

Amber si přirozeně našla cestu v našem sortimentu pravé belgické čokolády.

Belcolade Selection Amber Cacao-Trace

Belcolade je známá chutí a zpracovatelností bílé čokolády. To je důvod, proč naši odborníci spojili své know-how, aby přišli s prvotřídní recepturou kvality a upravili proces výroby čokolády. Tajemství spočívá zejména v pomalém a jemném konšování, které poskytuje specifický a komplexní aromatický buket.

Z chuťového profilu vás Belcolade Selection Amber Cacao-Trace přenese od karamelu ze soleného másla ke smetanovým tónům a tónům vařeného mléka, které přispěly k slávě Belcolade.

Kromě toho, že se zaměřuje na vynikající chuť, přispívá také pěstitelům kakaa, kteří získávají prémii za kvalitu a extra Čokoládový bonus (0,1 EUR) za každý prodaný kilogram čokolády. To pro ně ve výsledku znamená 1 až 2 měsíční platy navíc.

Je to náš způsob, jak přispět k podpoře udržitelnosti čokolády - pro výjimečný svět výjimečné čokolády. 

Díky všestrannosti a dokonalé zpracovatelnosti naší čokolády Amber mohou nyní všechny výtvory dostat jantarový šmrnc v závislosti na použité metodě zpracování: obalování, formování, máčení, potahování, přidání do náplně, pěny, ganáže atd.

Pro více informací se obraťte na svého místního zástupce společnosti Puratos.

Amber, nový čokoládový skvost pro všechny vaše výtvory!