Whoopie Pie

Ingredience

Bílé whoopie pies s ovocnou náplní
Čokoládové whoopie pies s tvarohovou náplní
Whoopie pie Red Velvet

Postup

Příprava těsta

Do kotle navážíme směs Tegral Satin, přidáme celá vejce a pomalu zamícháme plochým nástavcem hnětače. Do vzniklého hustého těsta přidáme vodu a olej a krátce vymícháme celistvé těsto. Mícháme pomalu, abychom do těsta zbytečně nevháněli vzduch.


Pečení
Na plech vyložený pečicím papírem, nebo ještě lépe silikonovou pečicí podložkou, dávkujeme cukrářským sáčkem s širší špičkou kopečky těsta o hmotnosti 20 g. Mezi kopečky těsta necháváme rozestupy, při pečení se těsto trochu rozlije. Pečeme v etážové peci na 170 stupňů cca 13 minut. POZOR! Dobu a teplotu pečení je nutno vyzkoušet v každé peci v každém provozu.

Sestavení a dokončení

Vychladlé upečené korpusy slepujeme po dvou hotovou náplní tak, že cukrářským sáčkem se širší hladkou špičkou nanášíme doprostřed spodku jednoho korpusu 25 g náplně. Druhým korpusem přiklopíme a jemně zatlačíme, aby se náplň rovnoměrně rozprostřela po celé ploše. Polevu Coverlux rozpustíme podle návodu, čokoládu Belcolade vytemperujeme. Připravené Whoopie Pies namáčíme do poloviny. Necháme krátce okapat na mřížce, a pak zaschnout na pečicím papíře.


Tipy

  • Lehce okapané zákusky můžeme také postavit na čokoládou politou polovinu na studenou desku pokrytou pečicím papírem. Po zatuhnutí zůstávají whoopie pies postavené jakoby na čokoládové nožičce.
  • Zákusky lze hluboce zamrazit.
  • Pokud polijeme celé whoopie pies, prodloužíme tím jejich trvanlivost.
  • Whoopie Pies lze vyrobit také ze směsi Tegral Satin Creme Cake Belgian Chocolate.
  • Jako náplň lze použít také hotovou jogurtovou náplň Purajogo nebo některý z hotových pudinků Cremfil.