Lava Cake (čokoládový fondán)

Ingredience

Těsto
Tegral Satin Creme Cake Belgian Chocolate 1000 g
Olej rostlinný 400g
Voda 300 g
Vejce* 400 g
Náplň
Cremfil Ultim 700 g

Postup

Příprava těsta

Do kotle vložíme vodu, olej a vejce, poté přidáme směs Tegral Satin Creme Cake Belgian Chocolate. Mícháme plochým nástavcem při střední rychlosti a během cca 5 minut vymícháme hladké lité těsto.


Pečení

Do pevných papírových pečných košíčků, nejlépe  samonosných, dávkujeme 60 g těsta. Cremfil Ultim Choco vložíme do sáčku s úzkou hladkou trubičkou a doprostřed těstně pod povrch těsta vstřikujeme 20 g náplně. Pokud náplň vystupuje na povrch, musíme těsto uhladit přes náplň, aby při pečení zůstala uvnitř. Pečeme cca 25 minut při 170 stupních.

POZOR! Dobu a teplotu pečení je nutno vyzkoušet v každé peci v každém provozu.

Po upečení necháme výrobky v košíčcích vychladnout.


Tipy

  • Zákusky lze šokově zamrazit.
  • Výrobky lze konzumovat zastudena, ale mnohem lepší je Lava Cake v košíčku dát na několik vteřin do mikrovlnné trouby a zapnout na nejvyšší stupeň ohřevu. Náplň se prohřeje a při nakrojení nebo nakousnutí krásně vytéká.
  • Lava Cake můžeme také zastudena z košíčků vyloupnout, položit dnem vzhůru na talířek, ohřát v mikrovlnce a podávat třeba s kopečkem zmrzliny nebo šlehačky jako dezert.