Puratos přináší na iba 2025 trojici transformačních inovací

Zveme vás, aby jste se seznámili s našimi převratnými řešeními pro řemeslné i průmyslové pekaře (hala 15, stánek B31, 18.–22. května 2025)

9 kvě 2025

Jako světový lídr v oblasti pekařských, cukrářských a čokoládových ingrediencí, se tento měsíc vracíme na veletrh iba se třemi průlomovými pekařskými inovacemi. Představíme vám nový pekařský zlepšující přípravek, který zvyšuje jak pohodlí, tak přispívá k udržitelnost, lahodné naklíčené obiloviny, které zvyšují obsah vlákniny a chuť a zároveň si zachovávají senzorické vlastnosti a nově pojatý koncept briošek, který zachovává lahodný požitek a zároveň výrazně snižuje dopad na životní prostředí.

Cubease: Transformační krok vpřed v oblasti zlepšujících přípravků pro pekaře

Na veletrhu iba 2025 představíme Cubease, vysoce koncentrovaný pekařský zlepšující přípravek, který představuje zásadní krok vpřed v oblasti pohodlí, efektivity a udržitelnosti. Na rozdíl od tradičních formátů zlepšujících přípravků nabízí Cubease výkonné funkce v překvapivě kompaktní formě – každá lehká kostka je přesně dávkována pro 10 kg mouky.

Tím se eliminuje potřeba ručního vážení, zkracuje se doba manipulace a odstraňuje se zátěž spojená se zvedáním těžkých pytlů s ingrediencemi – zefektivňuje se každodenní provoz a zároveň se zvyšuje přesnost. Jeho kompaktní design se také promítá do významných logistických výhod, snižuje se potřeba skladování až o 75 % a díky optimalizovanému balení se desetkrát snižuje dopad na životní prostředí. Cubease nabízí škálovatelné řešení, které vylepšuje jak řemeslné, tak průmyslové pekařské prostředí.

Nové možnosti práce s naklíčenými obilovinami

Návštěvníci se mohou také seznámit s naklíčeným žitem Sproutgrain Rye - unikátní ingrediencí, která modernímu chlebu přináší jedinečnou chuť, texturu a nutriční výhody. Nová ingredience, vyrobená z celých zrn žita pěstovaných v ideálním severském klimatu, dodává výrazný chuťový profil s bohatými praženými tóny, sladovými podtóny a nádechem sladkosti.

Sproutgrain Rye, dodávaný připravený k okamžitému použití, se pyšní jedinečným vlhkým formátem, který zachovává texturu a čerstvost déle, na rozdíl od většiny obilovin na trhu, které jsou suché a odvádějí vlhkost z výrobků. Sproutgrain Rye je plný vlákniny a má zvýšenou biologickou dostupnost minerálů, což z něj činí ideální řešení pro pekaře, kteří chtějí uspokojit rostoucí poptávku spotřebitelů po výživnějších produktech.

Inovativní řešení pro snížení dopadu na životní prostředí

Navíc představíme nově pojatý přístup k brioškám, který řeší dva velké problémy pekařského průmyslu: dopad na životní prostředí a rostoucí výrobní náklady. Díky chytrému složení a inovacím procesů může nový koncept briošky snížuje uhlíkovou stopu až o 40 % a ušetří náklady až o 25 %, a to vše při zachování bohatých a lahodných vlastností, které charakterizují tradiční briošky. Návštěvníci si budou moci na stánku společnosti Puratos prohlédnout interaktivní nástroj, který mapuje dopad každé složky na udržitelnost a nabízí cenné informace o tom, jak cílené změny mohou vést k smysluplným zlepšením jak pro planetu, tak pro celý průmysl.