Dvoubarevná bábovka

Ingredience

Postup

Příprava těsta

Formu vystříkáme odlučovacím olejem Spraylix. Do jednoho kotle navážíme vodu, vejce a olej, přidáme Tegral Satin Natur a krátce pomalu zamícháme plochým nástavcem hnětače. Poté přepneme na střední rychlost a za cca 5 minut vymícháme celistvé těsto. Nemícháme rychle, abychom do těsta zbytečně nevháněli vzduch.

Do druhého kotle navážíme vodu, vejce a olej, přidáme Tegral Satin Creme Cake Red Velvet a postupujeme stejně jako u bílého těsta.


Pečení

Do formy dávkujeme střídavě těsta takto: 200 g světlého těsta po celém obvodu. Na to po celém obvodu nadávkujeme 200 g červeného těsta Red Velvet. Na to nadávkujeme 250 g světlého těsta a zakončíme dávkou 250 g červeného těsta. Pečeme v etážové peci na 170 stupňů cca 55 minut.

POZOR! Nutno vyzkoušet dobu a teplotu pečení v každé peci, v každém provozu!


Dohotovení

Prochladlou bábovku vyklopíme z formy a posypeme nevlhnoucím cukrem Suesser Schnee.


Tipy

  • Tyto výrobky lze šokově zamrazit.
  • Tyto výrobky lze péci také v rotační peci či v konvektomatu.
  • Bábovky lze vyrobit libovolnou kombinací kompletních suchých cukrářských směsí Tegral Satin