Jablečný muffin

Ingredience

Těsto
Tegral Satin Natur 1000 g
Olej rostlinný 300 g
Voda 210 g
Vejce* 350 g
Topfil Apple Cubes 86% 380 g
Dozdobení
Mouka polohrubá 40 g
Cukr krupice 20 g
Aloha D HF 20 g
Skořice mletá 2 g

Postup

Příprava těsta

Do kotle navážíme vodu, vejce, olej a Topfil Apple Cubes, přidáme Tegral Satin Natur a pomalu zamícháme plochým nástavcem hnětače, přibližně 5 minut. Nemícháme rychle, abychom do těsta zbytečně nevháněli vzduch.

Na drobenku smícháme mouku s cukrem, tukem Aloha D a skořicí.


Pečení

Do papírových košíčků (tulipů) dávkujeme 100 g těsta. Povrch těsta posypeme 4 g skořicové drobenky.

Pečeme v etážové peci na 180°C cca 45 minut.

POZOR! Nutno vyzkoušet dobu a teplotu pečení v každé peci, v každém provozu!


Tipy

  • Tyto výrobky lze péci také v rotační peci či v konvektomatu.
  • Hotové muffiny lze šokově zamrazit.
  • V čerstvém stavu lze výrobky uchovávat v chladu zabalené v igelitu nebo potravinářské folii až po dobu 14 dnů.
  • Tento muffin můžete vyrobit také ze směsi Tegral Satin Wholegrain Cake.