Křehké borůvkové taštičky

Ingredience

Těsto
Tegral Satin Creme Cake Red Velvet 1000 g
Aloha D HF 450 g
Mouka hladká 400 g
Vejce 220 g
Voda 50 g
Náplň
Topfil Wild Blueberry 60% 265 g
Dozdobení
Sunset Glaze CL 30 g

Postup

Příprava těsta a pečení

Do kotle navážíme vodu, vejce a Mimetic, přidáme Tegral Satin Creme Red Velvet Cake a hladkou mouku. Hnětacím hákem pomalu umícháme hutné hladké těsto, které nelepí a je velice pružné. Topfil připravíme do cukrářského sáčku s hladkou úzkou trubičkou. Těsto rozválíme na sílu 3 mm, rozkrájíme na trojúhelníky o straně cca 8 cm. Na polovinu naneseme tenkou vrstvu (cca 5 g) Topfilu tak, že necháme cca 7 mm od okraje těsto volné. Přiklopíme zbylými trojúhelníky a okraje jen lehce přitlačíme. Nemusíme slepovat, při pečení se oba trojúhelníky dobře slepí samy. Na plechu dáme takto připravené výrobky na cca 10 minut vychladit do lednice. Před pečením potřeme každý trojúhelník svrchu štětcem Sunset Glaze. Pečeme v etážové peci na 180°C cca 15 minut.

POZOR! Nutno vyzkoušet dobu a teplotu pečení v každé peci, v každém provozu!

Po upečení necháme zcela vychladnout, výrobky ztvrdnou jako sušenky, ale uvnitř je šťavnatá náplň.


Tipy

  • Tyto výrobky lze péci také v rotační peci či v konvektomatu.
  • Před pečením můžeme taštičky posypat například hrubým cukrem nebo nasekanými lískovými oříšky.