Luxusní dortík s naklíčeným žitem v karamelové čokoládě

Ne vždy musí být zákusek něco nezdravého, po čem máme výčitky svědomí. Naše zdravější varianta klasické lité buchty v sobě nese zdroj vlákniny v podobě naklíčených celých zrn žita. Nádech luxusu pak tomuto jednoduchému receptu dodá cukrářská směs s obsahem pravé belgické čokolády Belcolade.

Netradiční spojení surovin jsme schovali do skořápky z bílé karamelové čokolády Amber, jejíž chuti a barvy jsme dosáhli přírozeným způsobem zcela bez umělých aromat a barviv, a která je navíc certifikovaná v programu udržitelnosti Cacao-Trace.

Ingredience

Postup

  1. Všechny ingredience mícháme střední rychlostí 5 minut. Hotové těsto rozprostřeme rovnoměrně na plech.
  2. Pečeme při 170°C přibližně 40 minut. Délka pečení závisí na velikosti zvoleného plechu.
  3. Z vychladlého korpusu vykrajujeme požadované tvary a poléváme vytemperovanou karamelovou čokoládou Belcolade Selection Amber CT.

Tipy