Sušenky pro základ na cheesecake

Ingredience

Těsto
Tegral Satin Wholegrain Cake 1000 g
400 g
Mouka hladká 400 g
Voda 100 g
Vejce 100 g

Postup

Příprava těsta a pečení

Do kotle nasypeme směs Tegral Satin Wholegrain Cake a mouku, přidáme vejce a vodu a také studený tuk Aloha D HF nakrájený na menší kousky. Pomocí háku pomalu smícháme a uhněteme těsto, nehněteme na rychlý stupeň a ani zbytečně dlouho, aby se těsto tzv. nespařilo. Hotové těsto zabalíme a necháme 20 až 30 minut vychladit a vyzrát. Poté vyválíme na výšku těsta 3 mm a nakrájíme na nepravidelné menší čtverce. Přeneseme na plechy pokryté pečicím papírem a mezi kousky necháme prostor, aby se těsto dobře propeklo. Upečeme sušenky do růžova. V etážové peci pečeme na 200°C cca 13 minut. 

POZOR! Nutno vyzkoušet dobu a teplotu pečení v každé peci, v každém provozu!

Upečené sušenky necháme vychladnout. Po vychladnutí musejí být zcela suché, tvrdé a křehké. Uchováváme je v uzavřených nádobách v suchu.