Pomerančové sušenky

Ingredience

Těsto
Tegral Satin Wholegrain Cake 1000 g
400 g
Mouka pšeničná hladká 400 g
Voda 220 g
Vejce 100 g
160 g
Classic Orange 30 g

Postup

Příprava těsta a pečení

Do kotle nasypeme směs Tegral Satin Wholegrain Cake a mouku, přidáme vejce, vodu, pomerančovou náplň Purafil Orange, tekuté aroma Classic Orange a studený tuk Aloha D HF nakrájený na menší kousky. Pomocí háku pomalu smícháme a uhněteme těsto, nehněteme na rychlý stupeň a ani zbytečně dlouho, aby se těsto tzv. nespařilo. Hotové těsto zabalíme a necháme 20 až 30 minut vychladit a vyzrát. Poté vyválíme na výšku těsta 3 mm a nakrájíme na požadované tvary a razítkem vytlačíme dekor. Přeneseme na plechy pokryté pečicím papírem a mezi kousky necháme prostor, aby se těsto dobře propeklo. Upečeme sušenky do růžova. V etážové peci pečeme na 200°C cca 13 minut. 

POZOR! Nutno vyzkoušet dobu a teplotu pečení v každé peci, v každém provozu!

Upečené sušenky necháme vychladnout. Po vychladnutí musejí být zcela suché, tvrdé a křehké. Uchováváme je v uzavřených nádobách v suchu.


Tipy

  • Sušenky lze hluboce zamrazit.
  • V čerstvém stavu lze uchovávat zabalené po dobu nejméně dvou týdnů.
  • Sušenky po upečení můžeme přestříkat cukrovou polevou (tzv. ledem).