Amber: nejnovější čokoládová inovace Puratos

10 pro 2019

Produkty

Chuť je klíčovým faktorem v rozhodovacím procesu při nákupu pečiva a cukrářských výrobků. Průzkum Taste Tomorrow odhalil, že spotřebitelé vnímají všemi smysly. Pastva pro oko, vícevrstvé textury a vícenásobné příchutě jsou nezbytné pro vytvoření senzorického potěšení, které pomůže vyniknout před konkurencí. 

Karamel - trendy příchuť

Karamel, ať tvrdý, měkký nebo slaný, je známý po celém světě. Nejčastěji se nám vybaví především jemná krémově hnědá hmota vyrobená z cukru, másla a smetany.

Karamel se historicky těšil různé oblibě a dnes se vrací jako jeden z vrcholných trendů příchutí čokoládových cukrovinek a v cukrářské produkci.* 

Proto rozšiřujeme naši čokoládovou řadu o novou inovaci: Amber.

*(zdroj: Mintel, Chocolate confectionery, New product launches from 2014-2019)

Amber - příběh jantaru

Jantar (anglicky Amber) je jedním z nejobdivovanějších drahokamů. Je oceňován pro svou zářící barvu, všestrannost při použití a věří se, že zvyšuje kreativitu. Díky pomalému a přirozenému procesu fosilizace pryskyřice ze stromů získává svou ohromující barvu.

Naše čokoláda Amber má, stejně jako jantar, jasnou a hřejivou barvu. Je také přírodní, bez umělých aromat a má dlouhotrvající a karamelovou chuť.

Amber si proto přirozeně našla cestu v našem sortimentu pravé belgické čokolády.

Belcolade Selection Amber Cacao-Trace

Belcolade je známá výjimečnou chutí a skvělou zpracovatelností bílé čokolády. Díky jedinečnému know-how byli naši odborníci schopni vytvořit prvotřídní recepturu a speciálně upravili proces výroby čokolády. Tajemství kvality a chuti čokolády Amber spočívá zejména v pomalém a jemném konšování, které poskytuje specifický a komplexní aromatický buket.

Z chuťového profilu vás Amber přenese od karamelu ze soleného másla ke smetanovým tónům a tónům vařeného mléka, které jsou tak typické pro Belcolade.

Kromě toho, že se čokoláda Amber zaměřuje na vynikající chuť, přispívá také pěstitelům kakaa. Je vyrobena ze surovin pěstovaných pod ochranou prestižního programu  Cacao-Trace, kde farmáři získávají prémii za kvalitu a tzv. Čokoládový bonus navíc (0,1 EUR) za každý prodaný kilogram čokolády. To ve výsledku znamená 1 až 2 měsíční platy navíc pro každého z nich.

Cacao-Trace je náš způsob, jak přispět k podpoře udržitelnosti čokolády - pro výjimečný svět výjimečné čokolády. 

Klenot mezi čokoládami

Amber lze použít mnoha způsoby:
• obalování, máčení, potahování
• formování - tabulky, figurky, pralinky
• přidání do náplně, pěny, ganáže...a mnohem více

Díky všestrannosti a dokonalé zpracovatelnosti naší čokolády Amber se mohou nyní všechny Vaše výrobky přeměnit v jantarový klenot.

 

Pro více informací se obraťte na svého místního zástupce společnosti Puratos.