Pochopení pro zákazníka

city-snacking Puratos průběžně zavádí novinky a zaměřuje se zvláště na pomoc Vašeho podnikání a jeho růst. I když technologie hraje během vývoje našich výrobků základní roli, inovace začíná vždy naším zájmem o zákazníka. Místní a mezinárodní průzkumy, průzkum spotřebitelské poptávky, sledování trendů, senzorická analýza… Vyvinuli jsme náš vlastní soubor postupů, jak pečlivě monitorovat to, co řídí výběr zákazníka. Vy, jako zákazník můžete získat výhody z jedinečné kombinace pohledů na zákazníky, vztahujících se k jejich podnikání.
Kromě ekonomiky, která se dynamycky mění po celém světě, řídí obchod s jídlem několik megatrendů a to zejména zdraví a výživa, praktičnost, potěšení a chuť.

Zdravé zažívání

Trendy: Mezi muži a podobně mezi ženami existuje neustálý zájem o problémy spojené se zdravým zažíváním. To je obecné znamení, že jídlo může pomoci tyto problémy překonat a to zejména díky sektoru mléčných výrobků při snaze komunikovat ohledně probiotik, živých mikroorganizmů, které jsou přidávány do jídla a které pomáhají s trávením. Ve světě pekáren a cukráren se obvykle používají pro lepší trávení vlákniny.  

Řešení: Puratos a Fugeia založily alianci pro vývoj neobvyklého chleba s přínosy pro zdravé zažívání. Spíše než probiotika se jako lepší alternativa užívají prebiotika, protože ta odolávají procesům při pečení a nevyžadují specifické skladovací podmínky. Prebiotika jsou potravinové ingredience schopné fermentace, které živí probiotika již přítomná v zažívacím ústrojí.

Snížený obsah tuku

Trend: Celosvětová epidemie obezity vedla k růstu odtučněných a nízkotučných výrobků na trhu. Zákazníci si zvýšenou měrou uvědomují problémy spojené s váhou a hledají řešení ve své výživě. Výsledkem je to, že nutriční informace na etiketách jsou čteny zákazníkem pečlivěji a stávají se vodítkem jeho výběru. 

Řešení: Puratos uvedl na trh Puraslim, alternativu tradičních tuků, které dovolují snížit množství tuku u chleba a koláčů.

Snížení obsahu soli

Trend: Zvláště pro pekárny platí, že snížení obsahu sodíku může mít potenciálně velký dopad na veřejné zdraví, protože výrobky této kategorie obvykle přispívají až 38% k jeho příjmu. Společně s evropskou legislativou, která nutí ke snížení obsahu sodíku o 16 % ve všech kategoriích jídel, budou pekárenské výrobky se sníženým obsahem sodíku tvořit v Evropě velice důležitou věcí. Ostatní části světa nás budou pravděpodobně následovat.


Řešení: Jako část skupiny našich ochucovadel Sapore, uvedli jsme na trh Nabucco, - přírodní kvasinky vylepšující slané chutě, které dovolují snížení obsahu soli.

Jednoduchost

Trend: trend „jednoduchosti“´ vede k obnovení zájmu o původní ingredience ve výrobcích, které jsou v podstatě zdravé. A skutečně, zákazníci jsou skeptičtější k potravinám, o kterých se prohlašuje, že poskytují okamžité výhody. Potraviny tradičně známé jako prospěšné, jakými jsou chléb, ovoce, zelenina a mléko, budou hrát dominantní roli pro "zdraví".

Řešení: Puratos má rostoucí řadu výrobků, splňujících tento trend.

Individuální balení

Trend: Před zapečetěním ve velkém kontejneru je stále více výrobků zabaleno samostatně pro praktičtější spotřebu "on-the-go".

Řešení: Puratos je schopen pomoci svým zákazníkům vyvinout praktické výrobky jako jednu porci. Máme také četná řešení, jak zvýšit a prodloužit čerstvost výrobku.

Vysoká jakost a autenticita

Trend: Potraviny pro náročné zákazníky nabývají důležitosti v rámci obecné renesance oddávat se požitkům. Ilustrací toho je jejich rostoucí zájem u místních výrob ingrediencí, společně s ochotou platit příplatek za jídlo z místních zdrojů.

Solution: Řada Belcolade Collection obsahuje nejlahodnější původní a organické / bio čokolády, z nichž každá má svou vlastní specifickou a jedinečnou chuť.

Chuť

Trend: Chuť, ale také dotek a vůně zůstávají klíčovým pohonem pro inovace jídel. Více než 90% zákazníků si myslí, že chuť je pro opakovaný nákup jídla nejdůležitější.

Řešení: Puratos vyvinul širokou řadu kvasů známých po celém světě, které odráží domácí trendy, chutě a tradice.

Související články